Friday, May 19, 2017

sometimes

sometimes, i hope i get slightest hint that he miss me...

but...

he doesn't even remember me

Friday, May 12, 2017

sampah hati

yesterday, aku tanya dia, sama ada dia ada plan nak kawen dgn aku..
aku tatau kenapa pertanyaan series bertukar menjadi dia sgt marah.
he said yes, he has a plan.. tp aku kne turun berat sampai 75kg...

aku mcm bengang, is it about fizikal semata2.. ko nak terima aku sbb berat semata2?? apa marriage purpose ko sebenarnya.. tak boleh ke terima aku tanpa syarat.. aku tak letak apa2 syarat pon utk dia, sbb aku rasa mmg aku nak spend the rest of my life with him.. n our future generation

i feel sad, even aku berciter dgn adik beradik pon bergelen2 airmata aku tumpah... but then along ckp, he's not ready to commit. org yg tak ready ni tak bleh dipaksa2..

mlm tu, aku ckp kt dia.. pergilah, take your sweet time to decide apa yg ko nak utk masa depan ko.. aku ada je kt sini tunggu, (sampai Allah izinkan utk aku menunggu) kalo yg cantik ko idam2kan, pergi la cari yg cantik sbb aku sorg perempuan yg tak cantik, aku adalah aku seadanya. he said ok..

aku tatau kenapa aku lepaskan org yg aku takut sgt aku hilangnya.tp aku taleh pentingkan diri sendiri dgn memerangkap dia dlm impian bodoh aku ni. he deserves apa yg dia nak, n apa yg dia nak tu aku tak ada... let him go... awak pergila carik wanita impian awak.. saya doakan awak akan bahagia dgn org tu.

im extremely sedih... tak tipu sedih giler, but i need to be as strong as Sumayyah, rela lepaskan suami n anak2 dibakar org kafir. aku harapkan ujian Allah yg satu ni sebagai asbab utk aku ke syurga...

Friday, March 3, 2017

letih

can't wait utk balik kampung..
letih laa nak hadap semua ni,
tahap nyampah kt opis pon da mencanak2 naeknye...

i really need fresh air.
and need the ears to listen...
tak semua org aku nak ramble n ranting..
org bole ckp, ko kan ramai kawan..
pi citer kt sana kt sini..
but the truth is.. 
tah..............
mendgr tu satu tugas yg berat rasanya,
padahal bukan minta dibelikan iphone ke, apa ke..

bear with it,
this is what u choose.....